Gaggeska gården

Svensk husmanskost

Välj ekologiskt

Rapporterna är likadana, byt till eko och välj ekologiskt. Ät mindre kött och mer grönt. Undvik vissa fiskar och var noggrann med att läsa vart maten kommer ifrån. Ja, det är viktigt för oss och för de som kommer efter oss att vi väljer ekologiska livsmedel. Anledningen är att vi dels stoppar i oss giftiga matvaror och barnen som vi föder fram blir direkt påverkade. Familjer som bor nära odlingar drabbas av cancer och sedan äter vi den maten.

Att ekologiskt är bättre ja det vet de flesta, men sedan är majoriteten av all mat vi äter besprutad och alltså inte ekologisk. Oekologisk mat är direkt farligt för både de som jobbar med dessa planteringar med också för oss som stoppar i oss maten. Det gör våra barn mer allergiska och känsliga för vissa ämnen, men skadar också direkt vår planet. Insekter som annars hade spridit matens frön vidare dör på grund av vår besprutning och då blir det svårt att ha ett normalt kretslopp. Om man vill äta mer ekologisk och hållbar mat så är det definitivt ekologiska och kravmärkta varor som man ska satsa på. Vill man mjukstarta så kan man börja med att antingen helt sluta att äta banan eller försäkra sig om att bananen är kravmärkt. Den är en av de stora bovarna för miljön och de flesta har hört talas om bananodlingarna. Sedan kan man köpa ekologisk och närproducerad mjölk, men också ägg och kött, det är lätt att hitta i butiker men man kan också hitta köttproducenter runt om oss som säljer kött direkt från gården.

Bli klimatsmart och kolla in naturskyddsföreningen reklamfilm: